1.500 de persoane vaccinate la maratonul de la București – Anunțul rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

„După ce a bătut gongul de trei ori la ora 16,00, moment emoţionant pentru toată lumea, pentru că acest gong nu a mai bătut de multă vreme pentru a începe un spectacol, nu a început un spectacol, deşi era coadă afară ca la un spectacol bun, a început maratonul vaccinării în Bucureşti. Din datele preliminare pe care le avem, (…) s-au numărat rapid dozele – 1.200 de doze la Sala Palatului şi 300 la Biblioteca Naţională”, a precizat Jinga.El a adăugat că la centrul de la Biblioteca Naţională, unde sunt doar 10 cabinete de vaccinare anti-COVID, este coadă foarte mare, de aceea directorul STB a aprobat o linie specială de transport.

„Am spus de mai multe ori în cursul zilei de astăzi că invit, foarte mult, la Sala Palatului. (…) E bine să vină la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete şi este mult mai rapidă şi mai facilă vaccinarea şi nu se stă foarte mult la coadă. (…) Sperăm să fie o acţiune reuşită până la final”, a afirmat rectorul UMF, la centrul de vaccinare organizat la Sala Palatului.Viorel Jinga a amintit că evenimentul beneficiază de sprijinul Colegiului Medicilor din Bucureşti, al Ordinului Asistentelor din Bucureşti, al Primăriei Generale a Capitalei, prin ASSMB, şi al Direcţiei de Sănătate Publică, potrivit AGERPRES.