3 jucătoare de origine română care au ajuns în finala de la Indian Wells (P)

Și în acest an, acest turneu important din tenisul internațional s-ar fi jucat pe a doua cea mai mare arenă de tenis din întreaga lume: Indian Wells Tennis Garden. Cu un procentaj de 75% șanse de victorie, Simona Halep se număra printre favoritele la câștigarea turneului de la Indian Wells, fiind de notorietate faptul că jucătoarele de origine română au avut mereu un cuvant de spus în finala acestui master: 

Care sunt cele 3 jucatoare de origine română care au ajuns până în finala de la Indian Wells?

1. Irina Spârlea – finalistă Indian Wells 1997

Fost număr 7 mondial (13 octombrie 1997), Irina Spârlea a fost prima tenismenă română care a reușit să le învingă pe ambele surori Williams, performanță egalată ulterior de Simona Halep. Jucătoarea retrasă din circuitul profesionist la vârsta de doar 26 de ani a fost prima tenismenă de origine română care a ajuns în finala de la Indian Wells, în anul 1997. La acea vreme, turneul încă se bucura de cea mai înaltă categorie WTA (Tier 1). În ultima etapă a competiției, Irina Spârlea a întâlnit-o pe americanca Lindsay Davenport, în fața căreia a pierdut cu 1-6 și 2-6. 

“La Indian Wells nu a fost trofeu și pentru finalistă, i-au dat doar câștigătoarei. Nu știu de ce. În acel an mi-au dat doar un trandafir. Chiar l-am pus într-o carte. Îl păstrez și acum. Este singurul trofeu de acest gen”, și-a amintit fosta mare tenismenă într-un interviu acordat recent, cu ocazia împlinirii vârstei de 45 de ani. 

2. Simona Halep – câștigătoare Indian Wells 2015

După o semifinală pierdută în 2014 în fața polonezei Agnieszka Radwanska, Simona Halep câștiga titlul de la Indian Wells doar un an mai târziu. În 2015, tenismena romană (pe atunci locul 3 WTA) o învingea în trei seturi pe sârboaica Jelena Jankovic: 2-6, 7-5, 6-4. La momentul respectiv, titlul câștigat în California era cel mai important trofeu din palmaresul româncei. 

După un meci care a durat 2 ore și 37 de minute, Simona reușea să câștige în fața unei jucătoare extrem de experimentate. Premiul în bani pe care jucătoarea din Constanța l-a câștigat atunci: 900.400 dolari americani + 1000 de puncte WTA. 

3. Bianca Andreescu – câștigătoare Indian Wells 2019

Ultima jucătoare cu origini române care a reușit să câștige acest turneu este Bianca Andreescu, fiica unor emigranți români stabiliți în Canada. Finala dramatică pe care a câștigat-o în fața lui Angelique Kerber a reprezentat atunci “Cea mai mare victorie a tenisului canadian”, așa cum nota site-ul WTA. 

Mai mult decât atât, canadianca de origine română este și cea mai tânără câștigătoare a ultimilor 20 de ani de la Indian Wells. În 1999, la vârsta de doar 17 ani, Serena Williams reușea să se impună în ultima fază competițională a turneului din California. După această performanță, Bianca Andreescu a făcut un salt uriaș în clasamentul WTA, de pe poziția 60 până pe poziția 24. 

În acest an, turneul de la Indian Wells a fost anulat, din motive ce siguranța participanților.  Același lucru s-a întâmplat și cu Euro 2020, devenit între timp Euro 2021, dar cu Roland Garros, turneul fiind “împins” spre finalul lunii septembrie. O mulțime de alte evenimente sportive de renume se află în aceeași situație, fiind amânate sau anulate din cauza aceleași probleme cu care întreaga planetă se confruntă în această perioadă. Așadar, rămâi alături de ro.betano.com pentru a fi la curent cu ultimele evenimente sportive pe care poți paria, odată cu revenirea la cursul firesc al lucrurilor, în sportul intern și cel internațional!