5 motive pentru care nu ai de ce să amâni implantul dentar (P)

Chiar dacă medicii stomatologi încurajează pacienții care au nevoie de astfel de intervenții să apeleze la ele fără ezitare, mulți nu dau curs acestor sfaturi și preferă să amâne sau chiar să nu recurgă deloc la implanturi dentare. Totuși, recomandările medicilor nu sunt menite doar să le atragă lor pacienți și, implicit, venituri mai mari, ci au în vedere și interesul pacienților. Necesitatea umplerii spatiilor de la nivelul danturii a fost dovedită științific de foarte mult timp, iar tehnologiile și tehnicile de corectare a acestor probleme au tot evoluat de-a lungul anilor. Iată de ce nu ar trebui să amâni implantul dentar, dacă ai nevoie de unul. 

Costul nu va face decât să crească

Unul dintre principalele motive care îi țin departe pe pacienți de clinicile stomatologice în cadrul cărora ar putea să își rezolve problemele legate de dantură este reprezentat de prețul intervențiilor. Într-adevăr, costul unui implant dentar poate fi unul destul de ridicat, însă problema e una ce trebuie rezolvată. Amânarea implantului va conduce la agravarea situației pe termen lung, iar rezolvarea va solicita investiții și mai mari. 

Lipsa unui dinte poate să îi afecteze pe cei învecinați lui, dar poate provoca și afecțiuni ale maxilarului. Astfel, riști să ajungi în situația de a trebui să plătești și mai mulți bani, dar și să înduri neplăceri destul de mari. De aceea, este de preferat să faci un efort și să acoperi cât mai repede spatiul lipsa prin intermediul implantului. 

Intervenția se face rapid

Medicul stomatolog iti va recomanda ce implant ți se potrivește. Interventia chirurgicala de inserare a implantului dureaza 20-30 de minute si are loc sub anestezie (pentru rezultatul final, coroana dentara, te vei intoarce la cabinet tocmai peste 6 luni, dupa ce implantul s-a acomodat cu osul maxilarului). 

De stiut este ca noile tehnologii permit realizarea unui implant dentar final (inclusiv coroana), chiar și într-un termen de doar 24 de ore. Astfel, dacă temerile tale sunt referitoare la timpul pe care îl vei petrece mergând la stomatolog pentru finalizarea tratamentului de implant dentar sau la faptul că va trebui să plătești la fiecare vizită, trebuie să știi că ai posibilitatea de a alege ca lucrurile să se desfășoare extrem de repede. 

Nu există durere

Stomatologia a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar conceptul de disconfort provocat de durere a fost de mult lăsat în urmă. Orice intervenție este atent gestionată de către medic, care are grijă ca pacientul să beneficieze de anestezie și să nu simtă nimic atunci când se intervine pentru un implant dentar. 

Nu trebuie să te sperii de faptul că vei fi operat, pentru că totul se desfășoară în condiții de maximă siguranță, iar confortul tău va fi mereu prioritatea numărul unu a personalului de la clinica dentară la care te vei opera.