A consumat acest produs zilnic pentru a face față turelor de noapte, dar l-a ucis! Medicii, șocați de efectul advers

Cassondra Reynolds din California, în vârstă de 49 de ani, și-a pierdut soțul în urmă cu nouă ani, când acesta avea doar 41 de ani. John Reynolds consumase în fiecare zi câte o doză de energizant. Turele de noapte din atelierul mecanic îl determinau pe acesta să-și suplimenteze nivelul de energie cu respectivele băuturi carbogazoase. John însă nu era 100% conștient de pericolul la care își supunea propriu corp. Cassondra a decis să-și spună povestea site-ului Unilad.

Filmul evenimentelor din data de 5 februarie 2011, ziua care a schimbat definitiv viața familiei Reynolds

Ceea ce părea o zi obișnuită a rămas pentru totdeauna pe retina Cassondrei. Soțul ei s-a trezit gâfâind puternic. Femeia nu s-a impacientat, mutându-l pe John pe podea, pentru a-I da primul ajutor. Ambulanța a sosit trei minute mai târziu. Cassondra nu se aștepta la modul în care au evoluat lucrurile cu soțul ei, găsind ca ultimul refugiu rugăciunile.

Imagine

Singura modalitate pe care medicii au găsit-o pentru a-l salva pe John Reynolds a fost aceea a unei come induse, însă, din păcate, bărbatul a murit după 14 zile. Când spitalul a decis deconectarea lui John de la aparate, cei trei copii ai familiei Reynolds aveau cinci, șase și respectiv opt ani. Aceștia și-au luat la revedere de la tatăl lor, medicii eliminând mare parte din firele care îl țineau în viață. Prezența cablurilor i-ar fi putut traumatiza pe cei trei copii.

Cum s-a ajuns la această dramă

Înainte de fatidica zi de 5 februarie 2011, lucrurile par să fi stat bine pentru familia Reynolds. Cel puțin asta susține mama celor trei copii. Cassondra spune că John era sănătos și că lucra în fiecare zi. De asemenea, examenul clinic efectuat cu o lună înainte de deces ieșise și el favorabil. Totuși, la momentul stopului cardiac, nivelul de zahăr din corpul lui John era la un nivel extrem de îngrijorător. Medicii au avut multe întrebări despre stilul de viață al bărbatului, dacă lua droguri și dacă prezenta probleme de sănătate de care să să aibă cunoștință.

Cardiologul a apreciat că bărbatul era într-o stare fizică foarte bună, iar inima lui are forța unui tânăr de 25 de ani. Mai mult, John nu consuma alcool și nici nu fuma, ceea ce nu anunța nicidecum un stop cardiac la doar 41 de ani. Medicul a ajuns în cele din urmă la cauză, și anume băuturile energizante. Cassondra nu a mai avut ce face și a mărturisit că bărbatul ei bea câte o doză înainte de turele de noapte, pentru a-și păstra nivelul de energie ridicat.

Cum a explicat cardiologul decensul lui John Reynolds

Cardiologul a găsit explicația, punctând faptul că este nevoie de numai un energizant pentru a deregla ritmul inimii, producând aritmie cardiacă. A fost momentul în care medicul a explicat faptul că energizantele înseamnă un joc de ruletă rusească cu propriul corp. La nouă ani de la tragicul eveniment, Cassondra, soția lui John, atrage atenția în mod public în legătură cu riscul pe care îl presupune consumul regulat de băuturi energizante, foarte bogate în zahăr.

Femeia dorește măsuri legislative în SUA, care să limiteze consumul de energizante, creând și un ONG în acest sens care încearcă să crească nivelul de conștientizare în ceea ce privește această problemă delicată. Cassondra vizează și suplimentele folosite de cei care merg la sală, înainte de antrenamentul propriu-zis. În acest sens, a fost creat și un grup de Facebook (Energy Drink and Pre-Workout Awareness), care a adunat deja mai mult de 11.000 de membri. Aici, oameni obișnuiți din întreaga lume povestesc experiențe personale legate de consumul excesiv de zahăr și de energizante.

Surse foto: Unilad.co.uk