A doua zi de FOC a Guvernului Orban 2 în Parlament. Ce miniștri urmează la audieri

 

Ministrul propus la Apărare, Nicolae Ciucă, a fost singurul care a primit luni  aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate, după audieri. Singurul dintre cei patru miniștri propuși în Cabinetul Orban 2 care au fost audiați luni.

 Florin Cîțu (Finanțe), Marcel Vela (Interne), și Costel Alexe (Mediu), au primit aviz negativ.

Cine urmează la audieri marți, 18 februarie

9.00 – Ministrul Economiei Virgil Popescu va fi audiat, marți, în comisiile economie, pentru industiri și pentru energie reunite ale Parlamentului.

10.00 – Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan va fi audiat, marți, în comisiile reunite pentru administrație publică ale Parlamentului

12.00 – Ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe va fi audiat, marți, în comisiie reunite pentru învățământ ale Parlamentului.

13.00 – Ministrul Justiției Cătălin Predoiu va fi audiat, marți, în comisiile reunite juridică, pentru cercetarea abuzurilor, pentru constituționalitate și drepturile omului ale Parlamentului

14.00 – Ministrul Educației Monica Anisie va fi audiată, marți, în comisiile reunite pentru învățământ ale Camerei Deputaților și Senatului

15.00 – Ministrul de Externe Bogdan Aurescu va fi audiat, marți, în comisiile reunite de externe și pentru românii din afara granițelor țării ale Parlamentului.

16.00 – Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu va fi audiat, marți, în comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului

 

Miercuri, 19 februarie

9.00 – Ministrul Agriculturii Adrian Oros va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru agricultură ale Parlamentului

10.00 – Ministrul Sănătății Victor Costache va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru sănătate ale Parlamentului.

12.00 – Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru mediu ale Camerei Deputaților și Senatului.

13.00 – Ministrul Muncii Violeta Alexandru va fi audiată, miercuri, în comisiile reunite pentru muncă și pentru drepturile omului ale Parlamentului.

15.00 – Ministrul Transporturilor Lucian Bode va fi audiat miercuri, în comisiile reunite pentru transporturi și pentru comunicații ale Camerei Deputaților și Senatului. 

 

Votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru al doilea Cabinet Orban urmează să fie dat peste o saptamana, pe 24 februarie, la ora 16.00, potrivit calendarului aprobat de Legislativ.

Premierul nominalizat Ludovic Orban a depus pe 10 februarie, la Parlament programul de guvernare actualizat şi lista guvernului, pentru a începe procedura de învestire a Executivului. Primul Cabinet liberal condus de acelasi Ludovic Orban a picat prin adoptarea motiunii de cenzura de Parlament, pe 5 februarie 2020.