A fost ședință tensionată la Primăria Capitalei: Consilierii USR-PLUS și primarul Nicușor Dan au bătut palma pe buget

Bugetul Capitalei a fost aprobat cu amendamentul primarului general – Nicușor Dan. Au fost 34 vituri “pentru”, 5 “impotriva” și 15 abtineri”.

În debutul şedinţei, Nicuşor Dan a declarat că bugetul este unul de „deschidere către investiţii” aşteptate de bucureşteni, în domenii precum termoficarea şi infrastructura.”Este vorba despre investiţii în termoficare – alocăm bani pentru investiţii în termoficare, este vorba despre investiţii în infrastructură – terminăm Prelungirea Ghencea, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la Pantelimon, facem semaforizare inteligentă în ritm alert şi deschidem acele restanţe care au rămas pe mediu: registrul spaţiilor verzi şi un nou plan de calitate a aerului, pentru a putea să adresăm frontal problemele de mediu pe care le avem. Pe scurt, este un buget al curăţeniei, care deschide calea acelor investiţii serioase care să rezolve problemele importante ale vieţii bucureştenilor”, a spus Nicuşor Dan.

Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuielile inutile, un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu poţi face mari lucrări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara anului 2019. Deci, este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar: Primăria Capitalei se va ţine de cuvânt din acest moment, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a susţinutprimarul.

„Este un demers pe care l-am început din ianuarie, a fost un demers dificil. A fost un întreg efort pentru care vreau să mulțumesc colegilor din majoritate pentru ca am ajuns la un buget rezonabil azi”, a spus primarul Nicușor Dan.

Adrian Vigheciu, consilier general PSD, a reclamat tăierea unor stimulente. „Să înțeleg că avem o hotărâre de consiliu în vigoare care prevede stimulent de 500 de lei și noi, printr-o decizie a cuiva, stabilim ca acest cuantum va fi de 250 de lei. Corect?”, a întrebat consilierul, căruia i-a răspuns Nicușor Dan: „Sunt prevăzute stimulente pentru copiii cu handicap la nivelul la care erau, iar pt adulții cu handicap la jumătate„.La acest proiect a intervenit și fostul viceprimar – Adrian Bădulescu: „Ia lămurește-mă dumneata. Eu am o hg pe care am adoptat-o și în buget, dvs modificați de la 500 la 250. Ia uimește-mă dumneata care e logica. Lasa-l pe primar că nu știe”.Sorin Purcărea, președinte ședintă CMGB: „dl Bădulescu, v-ați liniștit?”

Adrian Bădulescu, consilier general PSD: „Altceva dacă îți iau asta din gură știi să spui?? Răspunde punctual, că așa sunt eu mai efervescent. Vrei să fiu tăntălau ca mata?