Adolescent, de 16 ani, cercetat penal după ce a lovit o copilă de 6 ani cu trotineta electrică. Băiatul a fugit la locul accidentului

Ce au transmis oamenii legii în acest caz

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț, accidentul s-a produs pe strada Gavril Galinescu. În timp ce se deplasa pe trotineta electrică, adolescentul a acroșat fetița care traversa strada. După impact, conducătorul trotinetei a fugit de la fața locului fără a solicita ajutorul poliției sau a oferi asistență victimei.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că, în timp ce o persoană se deplasa pe trotineta electrică, pe strada Gavril Galinescu, ar fi acroșat-o pe minora în cauză, care traversa strada. În urma evenimentului produs, conducătorul trotinetei a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Urmare a activităților informativ-operative desfășurate de polițiști, a fost identificat autorul accidentului rutier, un minor în vârstă de 16 ani, din localitatea Negrești”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, inspectorul Ramona Ciofu.

Fetița rănită a fost dusă la spital pentru a primi îngrijiri medicale necesare. Autoritățile continuă cercetările în acest caz, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.