Al nouălea caz confirmat de CORONAVIRUS în România

 

Pacientul este un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

Acesta se afla în izolare la domiciliu încă din 26 februarie.

S-a întors din Italia recent, din Bergamo.

După ce a anunțat că are febră și o stare proastă, s-a decis internarea  la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

 A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact bărbatul de 40 de ani.

Acesta este al doilea caz confirmat vineri, după cel al unui bărbat din Olt, care a călătorit împreună cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, depistat pozitiv cu COVID-19.  Bărbatul din județul Olt, al optulea caz confirmat cu coronavirus, este izolat la domiciliu.

Joi seară, 5 martie, s-a confirmat și că o tânără de 16 ani, din Timișoara, a luat coronavirus de la școală. Aceasta reprezintă al șaptelea caz confirmat cu COVID-19 pe teritoriul țării noastre și este colegă de clasă cu tânărul de 16 ani infectat.

În urma testelor realizate la Timișoara asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv. Concret, este vorba despre o colegă a adolescentului a cărei infectare cu COVID-19 a fost confirmată miercuri, 4 martie, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Tânăra a fost transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara. Celelalte 25 de persoane care au intrat în contact cu tânărul de 16 ani au fost depistate negativ. Persoanele vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.