Al şaptelea caz de coronavirus în România: o tânără din Timișoara

Coronavirusul își face tot mai mult simțită prezența în România. În urma testelor realizate la Timișoara, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv. Concret, este vorba despre o colegă a adolescentului, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Tânăra a fost transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara. Celelalte 25 de persoane care au intrat în contact cu tânărul de 16 ani, au fost depistate negativ. Persoanele vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

 La nivel național, până joi seară (5 martie – n.red.) se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Tot până joi (5 martie – n.red.), au fost prelevate și analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

 Primul caz vindecat este cel al bărbatului de 25 de ani din Gorj care este primul pacient identificat cu coronavirus, pe 26 februarie. El a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, identificat cu noul virus la întoarcerea în Peninsulă. Gorjeanul a fost externat după o săptămână, pe 3 martie, după ce două teste au arătat că acesta nu mai are virusul. Cele două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt.

Ceilalți doi vindecați sunt femeia de 38 de ani, depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia, și bărbatul de 47 de ani din Timișoara, care a intrat în contact cu aceasta, amândoi întorcându-se în țară cu același avion. 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că plasarea în carantină poate duce la stres post-traumatic, confuzie şi furie.