Alarmă falsă! Ce au de fapt mama și bebelușul suspecți de CORONAVIRUS

 

Deși familia a fost chiar în inima focarului de epidemie din Italia, analizele nu au confirmat prezența coronavirusului. Cele mai afectate zone din peninsulă sunt Lombardia și Veneto. Lombardia (nord-vest) este regiunea cea mai afectată de virus, cu 172 de cazuri depistate din totalul de 229 înregistrat în toată italia. 

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a anunţat, marţi, că rezultatele analizelor efectuate pentru coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara sunt negative.

„Au fost diagnosticaţi cu enterocolită, pe baza testelor de laborator. Evoluţia lor este favorabilă”, a menţionat Alexandru Sinea, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că, în momentul de faţă, cei doi, italianca și bebelușul său, nu se mai află în izolare, la punctul de carantină stabilit în demisolul Secţiei de Infecţioase – Contagioase a spitalului din Alba Iulia.

O femeie şi bebeluşul său, veniţi în România din regiunea italiană Veneto în urmă cu două săptămâni, au fost internaţi, luni, în spitalul din Alba Iulia, în condiţii de izolare, după ce s-au prezentat la UPU cu febră.

„S-a prezentat la SJU o familie care s-a întors în urmă cu 14 zile din Italia. Unul dintre membrii familiei (tatăl n.red.) este asimptomatic, mama şi copilaşul prezentau febră. S-a luat o măsură preventivă de carantinare a lor la secţia de dermatologie, care a fost stabilită ca punct de carantină la nivelul judeţului, urmând să li se acorde îngrijirile necesare”, a declarat luni Alexandru Sinea.

Mamă și bebeluș, simptome de infecție cu coronavirus

Alertă în județul Alba! Luni, au fost identificate  două cazuri suspecte de coronavirus. Este vorba de o mamă și bebelușul său de șapte luni. 

Directorul executiv DSP Alba a mai spus, marți, că, „deşi pare o măsură destul de extremă carantinarea lor”, mai bine se ia o astfel de măsură până când vor fi finalizate toate investigaţiile.

Ulterior, tot luni, directorul executiv adjunct al DSP Alba, Daniela Dreghici Popa, a anunţat că cei doi au fost investigaţi de un medic infecţionist, care a luat în calcul un posibil rotavirus.

„Nu prezintă simptome respiratorii, nu au tuse. Au febră şi scaune diareice. Bănuim o patologie digestivă, posibil rotavirus. S-au luat coproculturi, urmează să aflăm rezultatul mâine (marţi n.r.). Îi ţinem în continuare la izolator. Îi monitorizăm şi vedem cum evoluează toate simptomele”, a declarat Daniela Dreghici Popa.

Este vorba de o familie de italieni stabilită temporar în România. Şi soţul femeii a fost testat, iar rezultatul este, de asemenea, negativ.