Alexandru Rafila: „Daca ai trecut prin infecția COVID, nu e contraindicată vaccinarea”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății: „Mă simt bine. Am simtome discrete, dar nu am o stare generala care sa puna probleme. Mi-am facut niste investigatii, normal. Iau un tratament prescris de medicii infectionisti, dar nu iau antibiotice. (…) Niciun aport suplimentar vitaminic nu poate fi daunator. Dar putem lua vitaminele si din legume. Suplimentele alimentare sunt benefice, dar nu trebuie sa exageram. Aceste medicamente imbunatatesc starea generala a organismului, insa nu au legatura numai cu noul coronavirus.

Medicul a comentat și iminenta apariție a mai multor vaccinuri pe piață, susținând că se pot vaccina inclusiv cei care au trecut deja prin boală.

Alexandru Rafila: „Ramane sa vedem care vor fi indicatiile producatorului in ceea ce priveste vaccinul anti-COVID. O parte din concetatenii nostri au trecut prin boala fara sa stie. Asta nu contraindica vaccinarea. Adica daca ai trecut prin infectie, nu e contaraindicata vaccinarea. Imunitatea nu e de lunga durata. (…) Persoanele care au trecut prin boala se pot vaccina fara probleme. E acelasi lucru ca la gripa.”