ANCHETĂ pe moșia de 75 de hectare a premierului Cîțu. Care este MIZA moșiei și ce acuzații face liderul AUR, George Simion

George Simion: Bine v-am găsit! suntem în pădurea premierului nostru Cîțu, care are 50 de hectare de pădure retrocedate. Stive din lemnul României, proprietatea familiei Cîțu. Bucăți mari din cele 50 de hectare au fost tăiate la ras, ca mai peste tot în România sunt lăsați numai copacii de la suprafață, și în interiro este tăiat totul. Ei și-au ales aceste 50 de hectare lângă zona de interes maxim turistic. Valoare întregii bucăți de pământ fiind de 12 milioane de euro. Muntele Puru în care ne aflăm acum și celalți munți din jur au reprezentata obiectul unor retrocedări frauduloase dovedite de DNA, a căror beneficiar final este cetățeanul austriac Schweighofer, prin diferite companii. De altfel, și bucata de pământ pe care stăm, care aparține familiei Cîțu, este în momentul ăsta subiectul mai mutor procese în instanță, Direcția Silvică spunând că a fost retrocedat ilegal. În proces ar fi trebuit să fi implicat si Ministerul de Finanțe, prin Direcția juridică. Florin Cîțu, imediat cum a venit ca ministru de finanțe, a desfiintat acea Direcție juridică. 

Proiectul pe care îl făcuse Cîțu de hoteluri, de bază.

GABRIEL NĂSTĂSESCU, primarul comunei Voineasa: Da, nu știu de ce nu l-a continuat. Cred că a renunțat, o parte din terenurile respective le-a vândut.

George Simion: Am înțeles că sunt și niște procese.

PRIMAR: Da, are si el niste procese, normal. Toată lumea a luat terenuri pe unde a vrut.

George Simion: Am vazut ca unul din procese dureaza 4 ani. Am vorbit cu fostul primar, cu dl Stanciu, si spunea că el nu a vrut să dea (avizul pentru retrocedare -n.r.)

PRIMAR: N-a vrut nimeni să dea, deci nici Comisia locala nu a vrut să pună în posesie. Toată lumea s-a opus retrocedarii.

PRIMAR: că a fost terenul socitatii Carpatina, nu a fost terenul lui. Legile retrocedării spun că retrocetarea se face, mai ales de la ultima lege a retrocedarii, se face pe vechiul amplasament, ei n au avut niciun teren acolo. Toatal lumea s-a opus (…). Romsilva s-a opus.