Andrei Baciu: „Suntem în grafic pentru 5 milioane de vaccinați anti-COVID la începutul lunii iunie”

Andrei Baciu: „Suntem la 2,8 milioane de persoane vaccinate şi trebuie să atingem acest target de 5 milioane de persoane vaccinate la începutul lunii iunie. Astăzi, de exemplu, au fost vaccinate 59.000 de persoane cu prima doză. Avem, grosier vorbind, 40 de zile până la 1 iunie. Dacă avem 50.000 de persoane cu prima doză în fiecare zi, în 10 zile sunt 500.000 de persoane. În 40 de zile sunt 2 milioane de persoane. Deci suntem în grafic pentru atingerea acestui obiectiv, pe de o parte. Pe de altă parte, sigur că avem nevoie de aceste două modalităţi diferite: mediul urban şi mediul rural.”

Secretarul de Stat le-a oferit o soluție și edililor din mediul rural. Andrei Baciu mizează pe comunicarea directă cu cetățenii.

Andrei Baciu: „Pentru primarii din mediul rural: implicarea este esenţială pentru că accesul la informaţie este diferit. E esenţial să poţi să comunici tuturor locuitorilor, tuturor cetăţenilor unui sat, unei comune faptul că în ziua cutare va sosi un centru mobil în localitate şi să se înscrie pe listă, pentru cei nehotărâţi să aibă toate informaţiile, să le comunici. Ne dorim o armonizare a a tuturor acestor procese.”