Apariții controversate la o ceremonie militară la Constanța

 

Livrarea primei nave militare, tip corvetă, construită la Galați de muncitorii români de la Damen, pentru Marina Militară din Pakistan, s-a desfășurat vineri în portul Constanța.

Nava lansată la apă pentru Forțele Navale din Pakistan, construită de români, a costat peste 350 milioane de euro,  iar o altă navă urmează să fie finalizată tot la Damen Galați. 

Cu prilejul lansării la apă, a fost organizată, vineri, o amplă ceremonie la care au participat, pe lângă înalți oficiali din armata pakistaneză și oaspeți români invitați de către aceștia. Printre aceștia, Florian Coldea, în uniformă de general, și Ovidiu Tender, alături de soție. Cei doi figurează ca invitați speciali, la recomandarea conducerii Forțelor Navale din Pakistan.

Ovidiu Tender a fost eliberat condiționat, după ce a fost condamnat, în 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, în dosarul Carom. În acest caz a mai fost condamnat și omul de afaceri Marian Iancu la 14 ani de închisoare, iar cei doi au fost acuzați de înşelăciune şi spălare de bani.

Și fostul număr 2 în SRI, Florian Coldea, personaj controversat și acuzat că face parte din ,,statul paralel” a fost prezent la eveniment în calitate de … invitat de onoare.