Aşa faci cel mai bun cozonac. Ingredientul secret care îl face pufos

REȚETĂ COZONAC. Ingrediente cozonac:

Pentru aluat cozonac:

1 kg făină albă, de calitate500 ml lapteesenţă de rom şi vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tăvile3 linguri coajă de lămâie şi portocală8 gălbenuşuri, la temperatura camerei2 linguri ulei1 linguriţă sare300 g zahăr50 g drojdie1 ou mic, amestecat cu 4-5 linguri lapte, pentru uns

Pentru umplutură cozonac:

8 albuşuri bătute spumă300 g zahăr250 g miez de nucă copt, măcinat3 linguri cacaoesenţă de rom

Mod de preparare cozonac:

Într-o cană cu lapte cald se desfac 3 linguri din făină. Când s-a mai răcit (nu trebuie să fie fiebinte!), se adaugă drojdia şi o lingură rasă de zahăr. Se amestecă, apoi se lasă să crească într-un loc cald până îşi dublează volumul. Citește continuarea