Asistentul medical de la Spitalul din Timișoara acuzat de hărțuirea sexuală a unor paciente, sancționat disciplinar, dar evaluat cu „bine” și „foarte bine”

Bărbatul ar fi creat probleme la locul de muncă la scurt timp de la angajare. A fost cercetat disciplinar de mai multe ori, sancționat pentru că a administrat incorect un tratament, însă activitatea lui a fost notată cu „bine și foarte bine” la evaluările anuale. Au existat și două plângeri împotriva lui făcute de spital pentru agresiune sexuală, însă dosarele penale deschise atunci au fost clasate de procurori.

Prima cercetare disciplinară, spun reprezentanții spitalului, a fost începută în martie 2014. A fost retrogradat, pentru 60 de zile, de la funcția de asistent la cea de registrator medical pentru că „ar fi manifestat un comportament deviant, agresiv fizic și verbal față de aparținătorii internați în cadrul secției în care acesta își desfășura activitatea”, scrie tion.ro.

Tot în același an, 2014, oficialii unității sanitare au formulat chiar și o plângere penală împotriva asistentului, pentru „săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, precum și pentru verificări prealabile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire sexuală, transmit reprezentanții Spitalului „Louis Țurcanu”. Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis atunci două dosare penale, clasate ulterior.

În octombrie 2014, bărbatului i-a fost suspendat contractul de muncă până la soluționarea plângerii penale și a unei sentințe definitive. Din noiembrie 2016 însă, el s-a întors la serviciu, ca urmare a clasării dosarelor penale.

În mai 2017, asistentul a fost sancționat din nou, cu mustrare scrisă, pentru „neîndeplinirea sarcinilor de serviciu și administrarea incorectă a tratamentului prescris unui pacient”. Trebuie menționat însă faptul că în perioada 2017-2019 bărbatul a fost evaluat cu calificativele „bine și foarte bine”, conform evaluării întocmite de șeful ierarhic al secției.