Avarie majoră în rețeau de termoficare din București. Peste 1.000 de blocuri au rămas fără apă caldă. Când va fi remediată?

, furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1100 de blocuri din Sectorul 4.

 

Compania a precizat, luni, într-un comnicat de presă, că în urma avariei sunt afectate aproximativ 1.100 de blocuri, însă punctele termice care alimentează imobilele din zona Tineretului nu vor fi afectate.

 

Avaria s-a produs pe Magistrala Berceni, în zona complexului comercial „Grand Arena Mall” pe conducta cu diametrul de 1000 mm, din cauza vechimii de peste 55 de ani a acesteia.

 

În zonă au fost făcute manevrele tehnice de sectorizare, închidere şi golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparaţia avariei şi încărcarea magistralei.

 

”Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură va fi sistată până în data de 14 februarie 2024, ora 23.30, însă pe măsură ce intervenţia se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune înainte de termenul estimat”, a mai transmis compania.