Avocatul Poporului, despre instalarea stării de urgență: Procedurile se vor derula cu maximă rapiditate

Avocatul Poporului, Renate Weber reacționează după anunțul președintelui Klaus Iohannis, în ceea ce privește declararea stării de urgență în România, din cauza răspândirii coronavirusului. Renate Weber a declarat, sâmbătă, la Realitatea PLUS că autoritățile vor lua măsurile speciale necesare, cu mai multă rapiditate, dar să nu ne așteptăm să vedem ”alte lucruri îngrozitoare împotriva noastră”.

”În primul rând starea de urgență nu poate fi introdusă decât după 30 de zile. Ea trebuie încuviințată de Parlament, în cel mult cinci zile. Odată cu declararea stării de urgență, se vor implementa măsurile speciale pe care autoritățile le consider necesare. Din punct de vedre al limitării noastre de mobilizare, nu cred că vom vedea alte lucruri decât ceea ce vedem în prezent (…) Procedurile se vor derula cu maximă rapiditate. Nu vă  așteptați să vedeți alte lucruri îngrozitoare împotriva noastră”, a declarat, Avocatul Poporului, Renate Weber într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Reacția Avocatului Poporului are loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă, că România va intra, de luni, în stare de urgență, ca urmare a creșterii alarmante a cazurilor de infecție cu coronavirus. VEZI AICI ce presupune STAREA DE URGENȚĂ în România.

COVID-19. Klaus Iohannis decretează STARE DE URGENȚĂ, în România, de luni!

De altfel, Avocatul Poporului i-a cerut , joi, președintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus. Renate Weber a spus că declararea stării de urgență este în litera Constituției.

Renate Weber cere declararea stării de urgență: ”Nu ne dorim să fim în situația Italiei”