Bătaie între eleve la un liceu din Botoșani: anunțul făcut de inspectorul școlar. Fetele nu erau la prima abatere

Anunțul a fost făcut astăzi de Gabriel Hîrtie, inspectorul școlar general al județului Botoșani, care a declarant, la Realitatea Plus, că situația de la liceul Alexandru Vlahuță din comuna Șendriceni este în prezent cercetată și se vor lua măsuri în cauză.

“Acest gen de incidente știrbesc învățământul botoșănean. Este regretabil faptul că restul copiilor, în loc să aplaneze situația, au flimat”, a spus Hîrtie, menționând că a fost vorba despre un conflict spontan. Potrivit reprezentantului ISG Botosani, cele două fetele nu se află la prima abatere, acestea fiind incluse deja în programe de consiliere. Hîrtie atrage însă atenția că „măsurile școlii trebuie susținute și de familie”.

Întrebat care sunt măsurile de protecție în unitatea de învățământ unde a avaut loc incidental, Hîrtie a răspuns că există pază în curtea școlii și serviciu pe școală realizat de cadrele didactice.  

Vă reamintim că două fete de clasa a IX-a s-au luat la bătaie, luni, în sala de clasă, în timp ce colegii lor stăteau pe margine și le încurajau să se lovească. Mai mult decât atât, ei au filmat toată scena si au postat pe rețelele de socializare. Una dintre eleve a leșinat din cauza loviturilor.

Poliția anchetează și ea acest caz.