Băutura inimii, descoperită de un preot german: Cum se prepară remediul vechi de 200 de ani care reduce colesterolul și desfundă arterele

 

Băutura cu usturoi şi lămâie poate stimula sănătatea inimii şi îmbunătăţi circulaţia, desfundând arterele. Un nivel ridicat de colesterol – rezultatul acumulării de grăsime în artere – poate duce la atac de inimă sau boli cardiace.

Rețeta „băuturii inimii”, cum a fost supranumită, a fost pusă la punct în urmă cu peste două secole de preotul german Sebastian Kneipp (1821-1897). El a devenit celebru în mediciina naturistă mai ales prin tratamentele sale cu apă – hidroterapia, precum și prin remediile cu plante.

Kneipp a ajuns la rețeta sa după ce s-a îmbolnăvit de tuberculoză în timpul studenției, iar medicii nu i-au dat șanse de însănătoșire. Metoda pe care a folosit-o și despre care acesta a susținut că i-a adus vindecarea a fost hidroterapia. Kneipp a susținut că și-a activat forța de apărare a organismului și și-a revenit după boala de plămâni prin băi reci, spălări, dușuri și fricționări. 

Ulterior, Kneipp a dezvoltat conceptul unui tratament unitar, care, pe lângă tratamentele cu apă, cuprinde și remedii pe bază de plante, terapie prin mișcare, hrană și un mod de viață sănătos.

Kneipp a început să trateze oameni de la mănăstirea sa și în cele din urmă a înființat un centru de sănătate, Bad Wörishofen, lângă München. De-a lungul timpului, a devenit extrem de popular, atrăgând și pacienți celebri ai vremii. Arhiducele Franz Ferdinand a venit la Kneipp pentru tratament, ca și Papa Leon al XIII-lea.

Tratamentele sale au devenit foarte cunoscute în Germania, ca și în Slovenia. Numele lui Kneipp a devenit și un verb în limba slovenă. „Knajpanje” („Kneipping”), folosit în vorbirea colocvială, înseamnă să folosiți apă rece pentru a fi sănătos sau pur și simplu să vă simțiți bine, scrie BBC. 

 

Băutura inimii – Băutura cu usturoi şi lămâie, rețeta lui Sebastian Kneipp

 

Ingrediente

30 căței de usturoi5 lămâi cu coajă1 litru de apă

Mod de preparare

Se curăță de coajă cățeii de usturoi, iar lămâile, cu tot cu coajă, se spală și se taie în cuburi (nu se îndepărtează coaja, ci doar sâmburii).

Se adaugă în vasul unui blender ingredientele (sau se dau prin mașină de tocat), se mixează.

Apoi se amestecă cu 1 litru de apă și se pun pe foc, până dau ȋn clocot (fără să fiarbă).

Se strecoară lichidul, se pune în sticle curate și se ține la frigider.

 

Cum se administrează Băutura inimii – Băutura cu usturoi şi lămâie, rețeta lui Sebastian Kneipp

Se bea în fiecare zi câte 1 păhărel, cu 2 ore ȋnainte sau după masa principală, timp de 21 de zile.

Se face o pauză de 7 zile, apoi se reia cura.

La nevoie, se repetă și a treia oară, tot după o pauză de 7 zile.

Se recomandă două cure pe an, în special primăvara și toamna.

 

Băutura INIMII – Avantaje pentru diferite afectiuni

Pentru inimă

Usturoiul conține alicină, o substanță cu efect antibacterian care reduce lipidele și ferește vasele de sânge de depuneri de grăsimi.

Reumatism

Germaniul conținut în usturoi capturează radicalii liberi, ajutând la tratamentul bolilor inflamatorii reumatice.

Metabolism

Lămâia conține vitamina C și vitamine din grupa B, ca acidul folic, care influențează puternic metabolismul, care dă rateuri la majoritatea oamenilor.

Alte efecte

Sucul de usturoi și lămâie regenerează întregul corp, făcând mai ușoară confruntarea cu menopauza, îmbunătățește văzul și auzul, ferește de paradontoză.

 

ATENȚIE: Înainte de a urma tratamentul este indicat să fie consultat și medicul, pentru a confirma dacă este într-adevăr necesar.

 

Sursa