Bode, despre autorii violenţelor de la protestele anti-restricții: Ce e foarte interesant e că o parte dintre aceştia sunt minori

Lucian Bode declară că cele opt dosare penale deschise după violenţele de la manifestaţiile anti-restricţii au ca obiect infracţiuni de ultraj asupra jandarmilor tulburarea ordinii şi liniştii publice, pot fără drept de obiecte interzise, distrugere şi incendiere, ministrul vorbind şi despre profilul celor acuzaţi de aceste infracţiuni. 

„Ce e foarte interesant, o parte dintre aceştia sunt minori. O parte dintre cei la care făceam referire sunt în evidenţe suporteri cu manifestări violente, în evidenţele Poliţiei. Câteva zeci dintre aceştia sunt cu antecedente penale, câteva zeci sunt cu menţiuni ca făptuitor în alte dosare penale aflate în lucru şi nu întâmplător în dimineaţa zilei de 3 aprilie am efectuat 24 de percheziţii în municipiul Bucureşti, Giurgiu, Prahova şi Ilfov în urma cărora 22 de persoane au fost aduse la audieri”, a declarat Lucian Bode, duminică seară, la un post TV.