Cadre medicale de la un azil de bătrâni, acuzate de UCIDERE din culpă și fals în declarații. Caz HALUCINANT în Bistrița-Năsăud

Polițiștii de la Investigații Criminale au descins la unitatea de asistență medico-socială în 19 mai, de unde au ridicat mai multe înscrisuri care ar fi fost întocmite în fals. În urma perchezițiilor, 12 persoane, angajați ai azilului, au fost duse la audieri. 

”Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în anul 2016, un bărbat de 57 de ani, din Tiha Bârgăului, împreună cu trei femei, cu vârste cuprinse între 36-44 de ani, din localitățile Prundu Bârgăului și Josenii Bârgăului, sub diferite participații, ar fi falsificat mai multe documente medicale necesare clarificării cauzei decesului unui bărbat de 75 de ani, internat în respectivul azil și care a decedat în luna mai 2016”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cele patru cadre medicale au fost reținute și vor prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea arestării preventive.

Acuzațiile din dosar sunt de ucidere din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri, potrivit realitateadebistrita.net