Cazul exploziei de la ARAD – Mihai Untaru, detectiv particular: Baza afacerilor lui Ioan Crișan e foarte aproape de granița cu Ungaria. Atât de aproape încât trezește bănuieli

Mihai Untaru, detectiv particular, nu exclude varianta că executanții să fi venit din Serbia. Totodată, acesta mai susține și că există posibilitatea ca ancheta să bată pasul pe loc pentru că polițiștii au primit pe căi neștiute niște frâne din partea scenei politice.

„E o similitudine șocantă și, totodată, o ipoteză care merită verificată (paralelea cu ce s-a întâmplat la Belgrad – n.r.). Ingredinentele stau în curtea SRI-ului pentru că poliția nu are competențe în această situație. Trăim cam aceeași perioadă din cea în care s-a derulat afacerea Țigareta 1 și 2. Ambele aveau 2 ingrediente puternice: venituri foarte mari, implicarea Serviciilor. De data asta, anchetă pe care o duce poliția cred că este o mică dimensiune a sferei de investigații (…). Tăcerea poliției, prin tot ceea ce face, înseamnă că se chinuie să investigeze niște lucruri care în componența lor au o anumită dimensiune”, a afirmat, miercuri seara, Mihai Untaru, în cadrul emisiunii „100%”, de la Realitatea PLUS. 

Detectivul particular susține că atenționările de care a avut parte anterior omul de afaceri se referă la spațiile sale private, aproape personale. Vorbim despre seiful de acasă, din care i s-a furat o cantitate de bani, precum și de un alt seif din sala unde acesta avea un al doilea birou. Eliminarea lui prin explozia dein urmă cu 5 zile ne scoate din acest scenariu – spune Mihai Untaru – și asta deoarece nu ne mai putem gândi la persoane apropiate, din anturajul său, cum ar fi rudele omului de afaceri.

„Moartea lui face parte dintr-un scenariu mult mai mare. Trebuie separate situațiile anterioare de situația actuală”, a atras atenția detectivul particular.

Mai mult decât atât, Untaru spune că baza afacerii lui Ioan Crișan, complexul piscicol, e „foarte aproape de granița cu Ungaria”. „Atât de aproape încât trezește bănuieli. Un asemenea om trebuia să cocheteze cu o colaborare cu Serviciile. Nu o să găsiți un om de afaceri puternic fără să aibă contacte cu Serviciile”, a reiterat el.