Cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 urcă la cinci, la Vatican: un prelat care locuiește în reședința papală, testat pozitiv

Astfel, se pare că  prelatul, care lucrează pentru Secretariatul de Stat (guvernul Vaticanului), locuieşte de mai mulţi ani în Casa Santa Marta, o reşedinţă cu regim hotelier în care Suveranul Pontif deţine un mic apartament, îşi ia mesele şi acordă audienţe private. Potrivit unor surse neoficiale, imediat după confirmarea infectării, au fost adoptate măsuri ce vizează dezinfectarea clădirii.

Tot pe surse au apărut și informații potrivit cărora prelatul testat pozitiv cu noul coronavirus ar fi monseniorul Gianluca Pezzoli, în vârstă de 58 de ani, coordonatorul secţiei italiene din cadrul Secretariatului de Stat. El locuieşte în regim de permanenţă în reşedinţa Santa Marta, la fel ca alţi 10 preoţi care lucrează în diverse servicii de la Vatican, însă nu s-ar fi aflat în contact direct cu Papa Francisc în ultimele zile. Informația nu a putut fi însă confirmată de purtătorul de cuvânt de la Vatican, Matteo Bruni.

Cu doar o zi înainte, Bruni anunţa că patru persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în interiorul Cetăţii Vaticanului. În plus faţă de primul caz cunoscut, un preot care a trecut pe la centrul medical din Cetatea Vaticanului, ceilalţi pacienţi sunt un angajat al serviciului de bunuri şi doi angajaţi de la Muzeele Vaticane. Prelatul contagiat şi care locuia în Casa Santa Marta ar fi, prin urmare, cel de-al cincilea caz depistat la Vatican şi face parte dintr-o linie ierarhică mult mai apropiată de Papa Francisc.