CE avertizează: Au crescut cererile de conectare la internet. Se poate pune presiune asupra rețelelor

Comisia Europeană avertizează că cererea privind capacitatea de conectare pe internet a crescut, fie că este vorba despre munca la distanță, procesul de învățare online sau divertisment. Acest lucru nu este unul bun, deoarece ar putea pune presiune asupra rețelelor, mai transmite instituția.

„Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut”, spune Comisia Europeană într-un comunicat.

În comunicat se mai precizează că miercuri, 18 martie, comisarul european, Thierry Breton, a avut o discuție telefonică și cu directorul general al furnizorului în flux continuu (streaming) Netflix, Reed Hastings, pe tema nevoii unor măsuri comune pentru buna funcționare a internetului.

Operatorii din UE indică faptul că există o creștere a cererii de conectivitate. Deși nu cauzează până în prezent, ca măsură de precauție, Comisia și Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) discută instituirea unui mecanism special de raportare pentru a monitoriza situația traficului pe internet în fiecare stat membru. Astfel, ar putea răspunde eventualelor probleme de capacitate.