Ce se întâmplă cu cei 25 de copii intoxicați la școli din jud. Dolj. Ce arată primele măsurători 

 

 ISU Dolj a făcut primele măsurători specifice în cele două școli din județul Dolj, la Dăneți și Dăbuleni.

Primele măsurători în cazul celor 25 de elevi care au ajuns la spital, miercuri, cu stări de rău, indică faptul că nu s-a detectat nimic în aerul inspirat care să pună în pericol sănătatea copiilor.

Mai mulți elevi ai unei școli din localitatea doljeană Dăbuleni au ajuns la spital, miercuri, cu stări de greață, vomă și iritații ale căilor respiratorii, la scurt timp după ce alți 16 copii din comuna Daneți au fost într-o situație similară.

Elevii de la Şcoala Daneţi din județul Dolj au acuzat miercuri stări de greaţă, ameţeli şi vomă în primele ore ale dimineții de miercuri la școală. Toți copiii sunt elevi în clasa a treia și au început să se simtă rău, după prima oră de curs. ISU Dolj a anunțat declanșarea Planului Roșu de intervenție și evaluarea și transportul copiilor la spital.

ISU Dolj anunță că în acest moment vor continua verificările la alte instituții, pentru a se afla motivul pentru care copiii s-au simțit rău.

Nu se pune problema, cel puțin momentan, despre o cauză comună în cele două cazuri, de la Dăneți și Dăbuleni, transmit aceștia, potrivit realitateadecraiova.net.

Autoritățile spun că în cazul din Daneți este vorba despre substanțe folosite pentru curățenie, iar în cel de la Dăbuleni pentru dezinfecție după mai multe cazuri de varicelă înregistrate în unitate.

Toți elevii care au prezentat stări de rău au fost conștienți, cooperanți, iar cei care s-au aflat în situații mai severe au fost fost trimiși la spitalele din Craiova pentru investigații suplimentare.