Ce se întâmplă cu vaccinarea cu Johnson&Johnson din România. Autoritățile au făcut ANUNȚUL

Reamintim că Statele Unite au fost primele care a blocat vaccinarea anti-COVID cu ser Johnson&Johnson, autoritățile sanitare recomandând o „pauză” în administrarea vaccinului, pentru a investiga posibila apariție de cheaguri de sânge corelate cu injectarea serului.

Redăm comunicatul de pe pagina Ro Vaccinare.

„Comitetul de siguranță al EMA (PRAC) revizuiește cazurile foarte rare de cheaguri neobișnuite de sânge care au avut loc în Statele Unite în urma utilizării vaccinului împotriva Covid-19 Janssen (Johnson & Johnson).

Autoritățile americane au recomandat ieri că utilizarea vaccinului ar trebui să fie întreruptă pe timpul revizuirii a 6 cazuri raportate în Statele Unite, unde au fost administrate până acum peste 6,8 milioane de doze ale vaccinului.

Între timp, Janssen a anunțat decizia lor de a întârzia în mod proactiv livrarea vaccinului în UE, în timp ce investigațiile continuă. Primele livrări erau în curs și au fost recepționate de către statele membre, care au primit recomandarea de a le depozita, până la clarificarea situației.

Ce recomandări face Agenția Europeană pentru Medicamente în cazul serului Johnson&Johnson

EMA accelerează evaluarea în aceast caz, iar o recomandare este așteptată săptămâna viitoare.

În timp ce revizuirea este în curs de desfășurare, EMA rămâne de părere că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc riscurile efectelor secundare, iar vaccinul rămâne autorizat la nivel european.”