Ce se întâmplă dacă arzi câteva frunze de dafin în cameră

Așadar, ne putem bucură de aroma plantelor acasă datorită mirosurilor plăcute, care ajută sistemul nervos central să se liniștească și relaxează întregul organism. În mai multe religii se practică aprinderea plantelor în timpul slujbelor pentru a elibera mirosurile lor binefăcătoare. La slujbele ortodoxe se poate întâlni minunata aromă a tămâii, despre care se știe că este vindecătoare în multe afecțiuni.

Beneficiile frunzelor de dafin

Frunzele de dafin sunt recunoscute în aromaterapie că fiind frunzele ce țin organismul mereu în prinza și gata de acțiune.

În Grecia Antică, Imperiul Român, dar și la nativii americani, frunzele de dafin au câștigat un rol important, atât în medicină naturistă, cât și în artă culinară și produse de uz cosmetic. Da, frunzele de dafin se folosesc cu încredere în producerea cremelor, loțiunilor și spumantelor de baie.

Cum se folosesc în aromaterapie

Se ard 1-2 frunze de dafin într-un vas de aluminiu și se ține în camera unde vreți să stați. Se lasă să ardă timp de 10 minute, cu geamurile închise pentru a beneficia din plin de aromă să binefăcătoare. După cele 10 minute, se intră în camera și se stă relaxat pe fotoliu sau în întins pe pat. Veți simți imediat o stare de bine, de energie, de bucurie.