Cel puțin 2 lideri care au candidat la congresul PSD din 2010 i-au cerut ajutorul lui Băsescu. Mitrea, despre sprijinul primit de Ponta

Miron Mitrea: „A fost cel putin un lider, daca nu chiar doi din liderii PSD care au candidat – au fost patru candidaturi -, care  s-au dus la Traian Basescu, dar nu s-au dus sa ceara voie. S-au dus sa ceara ajutor! Pentru ca stiau ca Traian Basescu il controleaza pe George Maior si au fost sa ceara ajutor lui Traian Basescu. Adica Traian Basescu sa-l convinga pe George Maior sa inchida usile in curtea respectivului lider, incercand astfel ca respectivul lider sa ajunga presedintele PSD. Cel care a obtinut acest sprijin a fost Victor Ponta. (…) Congresul l-a castigat Ponta cu sprijinul deosebit de activ al domnilor Coldea si Maior. (…) Daca suna el direct la un om sau la altul, nu poate sa-mi spuna mie ca nu a vorbit. Ca m-a sunat el pe mine, Traian Basescu.”

Dorin Iacob, invitat permanent Culisele Statului Paralel: „Despre alegerea presedintelui in PSD?”

Miron Mitrea: „Da, da.”

Traian Băsescu, fost președinte al României: „E o mare bazaconie, n-am nici o legatura cu PSD-ul. (…) Eu nu aveam un om in PSD cu care sa pot vorbi, ma urau toti din tot sufletul lor. Cum puteam sa aranjez ca un om sau altul sa fie presedintele PSD-ului? Nici macar prin George Maior n-am avut legatura cu PSD sau prin Coldea, nu i-am folosit pentru asa ceva.”