CHECK-IN. Sfidare în pandemie, zeci de oameni la chefuri private

București. Parcul Herăstrău. Unele dintre terasele de aici au fost pe toată durata stării de urgență locul de refugiu al celor care sfidează legile, dar și pandemia. Tinerii au petrecut de nenumărate ori fără mască și fără nicio regulă de distanțare. Ultima data în acest weekend. Totul, în condițiile în care Bucureștiul înregistrează zilnic peste o mie de noi îmbolnăviri cu virusul Sars COV 2.

În timp ce imaginile cu petrecăreții cotropeau internetul și rețelele de socializare, rata de infectare în București era de 6,89 la mia de locuitori. Asta plasează capitala României pe locul 1 în țară la numărul de infectări. Dacă vă aflați în localuri în care nu se respectă regulile impuse de autorități este recomandat să apelați 112 fără rețineri. În felul acesta, veți contribui la lupta împotriva răspândirii virusului.

Pe de altă parte, evitați aglomerația și terasele în care oamenii se îmbulzesc. Nu sunteți obligați să frecventați locuri în care v-ați putea îmbolnăvi. Și nu în ultimul rând, dacă aveți imagini sau informații care pot deveni o știre, scrieți-ne pe adresa martorocular@realitatea.net. Ana Maria Păcuraru dă Check In pe harta celor mai controversate locuri din București și împrejurimi. Dacă autoritățile nu știu unde sunt problemele, le vom identifica noi.