Cine este românul ucis în atacul terorist din Germania

Un tânăr din Giurgiu, în vârstă de 23 de ani, se numără printre victimele atacului armat de miercuri seara din orașul german Hanau. Tânărul se numește Vili Viorel Păun, anunță realitateadegiurgiu.net

Primarul comunei Singureni susține ca tânărul, care este din localitate, se află în Germania de 7-8 ani și a fost împușcat imediat după ce ieșise de la serviciu, relatează Mediafax.

Ministerul Afacerilor de Externe a confirmat joi seara că un cetățean de orginie română se află printre cei uciși în atacurile armate din Hanau, Germania.

Potrivit primelor informații, tânărul ieșise de la serviciu iar in momentul atacului la restaurantul cu specific oriental a fost surprins cand era in masina.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că până la acel moment au fost identificate șase victime dintre cele nouă, nefiind niciun cetățean român printre acestea. 

Primarul comunei Singureni,  jud. Giurgiu,  Marian Pătuleanu spune că tânărul de 23 de ani era stabilit de mai multă vreme în Germania. Primarul a fost cel care a declarat presei românești că acesta a fost ucis în atacul  terorist.

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinții, cu unchiul lui de acolo. Și eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de șoc. (…) Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche (…) și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Singureni.

Potrivit edilului, familia tânărului nu are bani să-l aducă în țară pentru înmormântare. Intr-un comunicat difuzat joi seara, Ministerul de Externe a informat ca „repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu”, potrivit Agerpres.

Marian Pătuleanu este revoltat că autoritățile din România nu au comunicat oficial nimic despre moartea românului, relatează Mediafax.

„Unde e Ministerul de Externe? Dacă ar fi alegeri mâine ar urla toți. (…) E ceva incredibil. Ce stat, ce autorități? (…) Părinții vor să vadă acum cum să-l aducă în țară că sunt niște costuri extraordinare. Sunt niște rude sărmane, că n-au plecat de bine din țară. (…) La momentul actual, aștept să văd ce vor ei să facă. Vă dați seama că va veni și un sprijin din partea noastră. Nu suntem noi o primărie foarte bogată, dar vom face un apel umanitar și din partea cetățenilor că e ceva ieșit din comun”, a mai spus Marian Pătuleanu.

Un român, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac se numără printre persoanele ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau, la periferia oraşului Frankfurt, afirmă surse citate de publicaţia Die Zeit.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani.

Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament. Procurorul cazului a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”.

Cel puţin 9 persoane au fost ucise miercuri seară în două incidente armate petrecute la Hanau, în apropiere de Frankfurt. AU fost ranite si alte 5 persoane. Presupusul autor al atacului și mama sa au fost găsiți ulterior morți, astfel că bilanțul atacurilor s-a ridicat la cel puțin 11 decese.

Suspectul pare să fi fost adeptul unor idei extremiste și aceasta ar fi motivația acțiunilor sale, potrivit presei locale.

Un român a MURIT în atacul terorist din Germania. MAE a confirmat