Ciolacu îi răspunde lui Iohannis: „E în campanie pentru PNL Ce reforme a pornit PNL? A trotinetelor?”

 

„Mă mir că mai trăim după această prezentare a președintelui. Este în continuare în campanie pentru PNL. Nu-mi dau seama unde e normalitatea. Eu văd că agenda oamenilor este cu totul alta, criza coronavirusului, traiul mai scump, scumpirea euro. Politicienii și românii au agende duble, nu suntem pe agenda cetățenilor. Nu înțeleg de ce continuă campania, de ce PNL nu-și asumă guvernarea în întreaga ei responsabilitate și pe urmă să mergem la alegeri, normal, la termen”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seară, la Digi24.

„Am spus: mă mir că mai trăim. Am văzut și atacul cu PNL, care a pornit reformele… În afară de discursuri ar trebui să vorbim și de lucruri concrete. Ce reforme a pornit PNL? În cele 25 de ordonanțe de urgență, unde e reforma? Ordonanța pe sănătate numită ordonanța morții sau ordonanța cu trotinetele. Reforma trotinetelor sau ce reformă? E clar că continuăm campania electorală. Îmi pare rău că președintele o continuă, rolul președintelui este cu totul altul. La un moment dat sper să intrăm într-o normalitate. Nu aceasta este normalitatea”, a adăugat liderul interimar al PSD.

Președintele Klaus Iohannis a acuzat, miercuri, că PSD continuă să se „agaţe cu disperare” de mecanismele puterii şi insistă să blocheze iniţiativele de reformă şi a subliniat că acest an este decisiv.

Iohannis: PSD continuă să se agaţe cu disperare de mecanismele puterii

„Disperarea cu care PSD continuă să se agaţe de mecanismele puterii şi insistă să blocheze orice iniţiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate. 2020 este un an decisiv!”, a spus Iohannis.

El a criticat guvernările PSD şi a susţinut că în câteva luni de guvernare a PNL au fost iniţiate reforme de mult timp amânate în domenii prioritare precum: infrastructură, energie, economie, muncă, administraţie.

Iohannis: PSD continuă să se agaţe cu disperare de mecanismele puterii

„Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deşi s-au intitulat ‘sociale’, au neglijat tocmai solidaritatea şi coeziunea, vedem inegalităţi crescute, analfabetism funcţional, un sistem medical dezechilibrat, o administraţie de multe ori ineficientă şi opacă. Acestea sunt doar câteva dintre provocările de reformă cărora, împreună, trebuie să le facem faţă”, a avertizat președintele.