Cîțu, replică pentru Ciolacu despre ajustarea deficitului prezentată Comisiei Europene: „PSD știe doar să mintă”

 

„PSD nu știe să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă – țintele de deficit = planul/calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 – 2022 sunt cele pe care le-a prezentat România.

Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar prezentat de Romania în Strategia Fiscal Bugetară aprobată încă din decembrie 2019 și agreat de CE: 2020= 3,6% din PIB, 2021 = 3,4% din PIB, 2022 = 2,8% din PIB”, a scris joi seară, pe Facebook, Florin Cîțu,.

„Dacă nu aveam această confirmare din partea Comisiei Europene, România trebuia să reducă deficitul sub 3% în 2021”, a precizat fostul ministru de Finanțe și actual premier desemnat.

Ca ministru de Finanțe în Cabinetul Orban, Cîțu a avut discuții cu oficialii europeni pentru un plan pe trei ani de reducere graduală a deficitului bugetar. El anunțase încă de acum două săptămâni, pe 19 februarie, că „Executivul comunitar va accepta traiectoria graduală de reducere a deficitului bugetar propusă de România în strategia fiscal-bugetară 2020-2022”, la Realitatea PLUS.

Reacția de joi a lui Florin Cîțu vine după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a spus că premierul desemnat „accelerează direct spre zid”, după ce Comisia Europeană a anunțat în luna februarie că are în vedere declanșarea procedurii de deficit excesiv. Ciolacu mai spune că Florin Cîțu a mințit că a negociat cu Bruxellesul și îl cataloghează drept mincinos patologic: „Planul lui Cîțu pentru români e simplu. Să taie veniturile și să crească taxele. Și să dea apoi #vina pentru acestea pe Comisia Europeană! Concluzia: Cîțu, un mincinos patologic. Atât a putut propune #PNL ca premier în goana lor nebună și surdă după anticipate. Cum să votezi o catastrofă?!”.

„Cîțu accelerează direct spre zid! Pentru că asta înseamnă să ignori declanșarea procedurii de #deficit excesiv și, pe deasupra, să minți că ai „negociat” cu Bruxelles-ul. Comisia Europeană a spus clar: NU a primit vreun plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului”, a scris, joi, Marcel Ciolacu pe Facebook.