Codogno, orașul cu prima infecție cu COVID-19 din Italia, nu a mai raportat niciun caz nou

În ciuda situației îmbucurătoare din Codongo, consilierul pentru sănătate din Lombardia, Giulio Gallera, a scris întrun mesaj postat pe contul său de Facebook: „Numerele nu trebuie privite zi de zi. Trebuie să mai rezistăm și să fim și mai riguroși în respectarea regulilor. Chiar și cele mai întunecate nopți au un răsărit frumos”.

Mesajul său vine în contextul în care, în Lombardia, regiunea cea mai afectată de infectarea cu COVID-19 din Italia, numărul de infecții a crescut la 30.703, iar tendința de creștere a spitalizărilor a continuat.

Bărbatul din Codogno pe care medicii îl consideră ca fiind pacientul cu numărul 1 infectat cu noul coronavirus în Italia a fost externat din spital, după ce timp de o lună s-a aflat în stare gravă. În vârstă de 38 de ani, bărbatul a stat timp de 18 zile la Terapie Intensivă, conectat la aparate care îl ajutau să respire.
 
Imediat după externare, acesta a povestit că unul dintre „cele mai simple şi frumoase lucruri” este „să respiri de unul singur”, lucru pe care l-a realizat după ce nu a mai avut nevoie de ajutorul aparatelor pentru a respira.
 
Bărbatul locuieşte într-un orăşel din regiunea Lombardia și şi-a pierdut tatăl din cauza noului coronavirus. În schimb, șoţia sa, care este însărcinată, s-a vindecat de Covid-19.