Coreea de Sud înregistrează cea mai mică creștere a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 de la sfârșitul lunii februarie

Cu o zi în urmă, autorităţile anunţaseră 81 de noi cazuri, ceea ce a dus numărul total de infectări la 10.284, conform Centrului Coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC).

Alte trei persoane au murit ca urmare a complicaţiilor cauzate de COVID-19, boala produsă de coronavirus, astfel că bilanţul deceselor a ajuns la 186.

Totodată, peste 130 de persoane s-au recuperat de virus duminică, ridicând numărul total de persoane vindecate la 6.598.

Aceste ultime raportări arată că numărul de noi infecţii înregistrate s-a „stabilizat” la circa 100 în ultimele trei săptămâni. O direcţie de scădere clară a început în luna martie, după ce a fost atins vârful epidemiei la sfârşitul lunii februarie, când s-au înregistrat peste 900 de cazuri pe zi.

Spre deosebire de situația înregistrată până în prezent, se remarcă o schimbare în ceea ce privește zonele unde apar noile cazuri de coronavirus, ultimele raportări înregistrate fiind din capital Seul şi din provincia înconjurătoare Gyeonggi, și nu din provincia nordică Gyeongsang sau din oraşul Daegu, care au fost epicentrul pandemiei până acum.

Mai mult decât atat, noile cazuri de îmbolnăvire din provincia Gyeonggi reprezintă circa 45% din noile cazuri de infectare din ultimele cinci zile, mai arată Yonhap.

Autorităţile sanitare depun în continuare eforturi intense în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului în capitală, în contextul în care amploarea şi densitatea populaţiei sunt mult mai mari, iar echipamentele medicale ar risca să devină insuficiente dacă epidemia s-ar extinde.