Coronavirus ar putea avea perioadă de incubare de 27 de zile. Cazul care dă peste cap tot ce știam

Se pare că un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost infectat cu coronavirus si a prezentat simptome abia după 27 de zile, ceea ce dă peste cap tot ceea ce știau cercetătorii despre virus. În această situație în care perioada de incubație este mai mare, este posibil ca numărul de infectări să crească mai mult.

Informația a fost furnizată de guvernul local din Hubei, China.

Până în acest moment, au fost infectate în jurul a 80.000 de persoane și au existat peste 2.300 de decese din cauza coronavirus.

„Bazat pe ceea ce ştim, credem că virusul se extinde, în principal, de la persoană la persoană prin contact apropiat, definit ca fiind o distanţă de aproximativ 1,8 metri, prin picături din tractul respirator eliminate atunci când o persoană strănută sau tuşeşte”, a declarat Nancy Messonnier, directorul Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii, în cadrul unei conferinţe organizate de CDC.

Sunt şi alte două modalităţi prin care COVID-19 se transmite. Una este prin atingerea unor suprafeţe contaminate, urmată de atingerea ochilor, nasului sau gurii, dar şi transmiterea de către persoane care nu arată încă simptome prin aerosoli. Oamenii bolnavi pot genera mici particule infectate prin simpla respiraţie.

Messonnier spune, însă, că periculos este contactul cu persoanele care sunt bolnave şi care strănută sau tuşesc în apropierea celor care nu au virusul.