CORONAVIRUS. Când vor fi montate termoscannerele pe aeroportul Otopeni. Ce decizie a luat Guvernul

Termenul pentru deschiderea ofertelor în vederea achiziționării de termoscanere pentru aeroporturile din România, în cadrul măsurilor luate pentru identificarea posibilelor persoane infectate cu coronavirus, este 26 februarie, iar criteriul de câștigare este cel mai scurt termen de livrare, apoi prețul, a anunțat luni (24 februarie – n.red.) Guvernul.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, luni seara (24 februarie – n.red.) ca cele 35 de termo-scannere care vor fi montate in aeroporturile din Romania sunt achizitionate de Oficiul National de Achizitii Centralizate din subordinea Ministerului Finantelor.

„Cele 35 termoscannere vor fi achizitionate prin ONAC , pe 26 februarie, ora 10:30, este termenul pentru primirea si deschiderea ofertelor. Procedura a fost deschisa imediat dupa adoptarea hotararii de guvern. Este vorba de 35 de termo-scannere”, a precizat ministrul Transporturilor.

Dintre cele 35 de termoscannere, cinci vor ajunge pe aeroportul Otopeni și câte două pentru celelalte 15 aeroporturi din țară.

„ La ora 10:30 vă vom anunța exact ofertele pe care le-am primit, semnarea contractului și termenul de livrare pentru cele 35 – 5 pentru Otopeni și 2 pentru fiecare aeroport, pentru celelalte 15 aeroporturi din România”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a adaugat ca licitatia pentru achizitionarea de termo-scannere are caracter de urgenta.

„Totul are caracter de urgenta. Criteriul de castigare a licitatiei este cel mai scurt termen de livrare, apoi pretul”, a explicat Vela.