Coronavirus. DECIZIE de ultim moment în privința școlilor din România

Comitetul national pentru situatii speciale de urgenta va lua, astazi, in discutie inchiderea scolilor pana dupa Paste. Sedinta are loc la ora 16. 

Monica Anisie afirmase, duminică, că nu intenționează să închidă școlile. Decizia a fost, însă, schimbată, ca urmare a evoluției evenimentelor.

„Nu Ministerul Educației este cel care ia decizia, ci Comitetul național pentru situații speciale de urgență sau Comitetul județean, dacă se întâmplă la nivel județean”, a precizat ministrul interimar al educației duminică după-amiază

Gabriela Firea propune ca școlile și grădinițele din Capitală să fie închise, în următoarele săptămâni, având în vedere că în București au fost confirmate două cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Mai mult, edilul a decis suspendarea activității tuturor teatrelor din Capitală. 

În schimb, mai multe universități au decis deja suspendarea cursurilor. Astfel, Școala Națională de Studii Politice și Administrative își suspedă toate cursurile și activitățile didactice, de mâine până pe 13 martie, adică la sfârșitul săptămânii, urmând ca apoi să fie luată o nouă decizie.

SNSPA precizează, într-un comunicat de presă, că problematica infectării cu noul coronavirus are o dinamică insuficient cunoscută, așa că se preferă o abordare precaută.

Și Facultatea de Medicină din București a decis suspendarea cursurilor și lucrărilor practice precum și a examenelor pentru toți studenții, până la sfârșitul lunii.

De asemenea, și Universitatea Politehnica ia în calcul o decizie asemănătoare. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență desfășoară la această oră o ședință în care se va decide dacă se vor închide școlile.