Coronavirus: Marea Britanie, Franţa şi Germania oferă 5 milioane de euro şi ajutor material medical Iranului

Cele trei state europene, cosemnatare ale acordului nuclear din 2016 cu Teheran, vor trimite începând de luni kituri de testare, precum şi combinezoane şi mănuşi de protecţie. Ele se angajează, de asemenea, să furnizeze Iranului, prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi şi al altor agenţii ONU, un ajutor de aproape 5 milioane de euro. Informația a fost oferită de Agerpres.

Cel puţin 66 de oameni au murit în Iran din cauza virusului Covid-19, dintre care 12 în ultimele 24 de ore, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii de la Teheran. Totodată, numărul celor contaminaţi a ajuns la 1.501, în creştere cu 523 faţă de ziua de duminică. Potrivit ministerului, 291 de pacienţi au fost externaţi după ce au fost trataţi cu succes.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, Abbas Mousavi, a declarat că ajutorul pentru combatarea coronavirusului anunţat săptămâna trecută de secretarul de stat american Mike Pompeo nu a fost încă oficializat. ‘Până acum nu am primit o astfel de ofertă’, a declarat el, vorbind prin videoconferinţă.