COVID-19. Care este singura zonă din România care NU a fost AFECTATĂ de coronavirus

 

În judeţul Harghita nu s-a confirmat, până în prezent, niciun caz de infecţie cu noul coronavirus, rezultatele tuturor testelor efectuate fiind negative, a precizat Instituţia Prefectului, potrivit Agerpres

În spitalele din judeţul Harghita se află internate mai multe persoane care prezintă simptome de răceală şi cărora li se fac şi teste pentru COVID-19, dar nu s-a precizat numărul acestora.

În Harghita se află în carantină un număr de 142 de persoane, mai multe cu 28 decât în ziua precedentă, în vreme ce în autoizolare sunt 1.957 de harghiteni, în scădere cu aproape 400 faţă de ziua de luni, când 2.351 de persoane erau izolate la domiciliu, potrivit informării transmise marți de Instituția Prefectului.

De la începutul perioadei, au ieşit din carantină 20 de persoane, iar din autoizolare un număr de 1.250 de harghiteni.

La nivelul județului Harghita există 597 de paturi disponibile în centrele de carantină.

În ultimele 24 ore, au fost amendate 104 persoane care nu respectau restricţiile de circulaţie, cuantumul amenzilor fiind de aproape 170.000 lei.

Efectivele IPJ Harghita şi cele ale Poliţei Locale din Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni au efectuat verificări la 658 persoane izolate la domiciliu şi au aplicat 97 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, în valoare de 159.700 lei.

La rândul lor, jandarmii harghiteni au aplicat şapte amenzi, în valoare de 8.000 lei, trei pe raza municipiului Miercurea Ciuc și patru pe raza municipiului Gheorgheni. Motivul amendării: că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declaraţie din care să reiasă motivul deplasării. 

Potrivit Scenariului 4, la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc va primi pacienții cu COVID-19 iar la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc vor ajunge cazurile grave și critice.