COVID-19. Datele autorităților, CONTESTATE. Unde sunt cele mai PUȚINE cazuri de coronavirus din România

 

Prefectura Harghita a anunțat miercuri că numărul persoanelor testate pozitiv pentru coronavirus a ajuns la 4, și nu la 3, așa cum a informat Grupul de Comunicare Strategică în Buletinul de la ora 13.00.

„Trei persoane sunt internate la Secția Infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală. A treia persoană confirmată cu COVID-19 este un contact direct al primei persoane. O persoană este decedată, testată la COVID-19 după constatarea decesului și confirmată pozitiv în data de 4 aprilie 2020. Ancheta epidemiologică este în derulare, fiind dispusă măsura izolării la domiciliu suplimentar a încă 7 persoane”, informează Prefectura.

Capacitatea zilnică de testare la COVID-19 în județul Harghita este de 120 teste/zi, dintre care 60 de teste la Direcția de Sănătate Publică Harghita și 60 la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Până în prezent, la nivelul județului au fost efectuate un număr de 140 de teste, cu respectarea procedurilor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică, la solicitarea medicilor abilitați.

Până la sfârșitul lunii martie, în județul Harghita nu fusese raportat niciun caz confirmat de infectare cu noul coronavirus. Era singura zonă non-COVID din România. Prefectura jud. Harghita anunța la 31 martie că toate testele celor suspectați de infectare cu COVID-19 au ieșit negative. În carantină erau atunci 142 de persoane, iar în autoizolare 1.957 de harghiteni.

Până miercuri, 8 aprilie, Harghita era județul cu cele mai puține cazuri confirmate de COVID-19 din țară – patru, iar doar alte două județe raportaseră până în 10 cazuri: Gorj – șapte și Vâlcea – nouă. 

Citește continuarea pe realitateadeharghita.net.