COVID-19. Încă 4 decese, în România. Bilanțul negru a crescut la 12 morți

UPDATE: Autoritățile au revenit cu un nou bilanț, astfel:
 
Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat marți. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.
 
Dintr-o eroare de raportare, anunță autoritățile, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de luni, 23 martie a.c.
 
Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.
 
–––––-
 
Grupul de comunicare strategică a anunțat, marți seara, încă trei decese. Este vorba despre doi bărbați și o femeie. Bilanțul la nivel național a urcat, astfel, la 11 morți.

Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.
Data deces: 22/03/2020

Femeie, 80 ani, pacientă în  Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.
Data deces: 23/03/2020

Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată
Data deces: 23/03/2020

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator.
 
Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la INSP marți seara.