COVID-19: Măsuri suplimentare de protecție economică în Ungaria

Au fost introduse scutiri temporare de la plata taxelor pentru micii întreprinzători şi au fost suspendate evacuările datornicilor din locuinţe, popririle şi executarea creanţelor fiscale. Premierul ungar Viktor Orbán a declarat, astăzi, că s-a decis suspendarea obligativităţii a achitării mai multor taxe până în data de 30 iunie, în cazul a peste 80 de mii de mici întreprinzători, iar companiile media care sunt afectate în urma scăderii veniturilor din publicitate, vor beneficia de aceleaşi facilităţi ca şi societăţile din sectorul turismului, care au fost scutite la plata contribuţiilor sociale până la sfârşitul lunii iunie.

Totodată, restanţele acumulate la plata taxelor de micii întreprinzători înainte de data de 1 martie, vor putea fi plătite după ridicare stării de urgenţă. În plus, evacuările datornicilor din locuinţe, poprilie şi executările creanţelor fiscale vor fi suspendate, iar perioada de acordare a îndemnizaţilor pentru creşterea copilului va fi prelungită în cazul în care ar urma să se încheie în curând.

În urmă cu câteva zile, premierul ungar anunţase şi alte măsuri menite să limiteze efectele negative ale răspândirii coronavirusului, fiind suspendată până la sfârşitul anului şi obligativitatea plăţii ratelor la bănci de către companii şi persoane fizice, mai scrie România Actualități.