Crima de la ARAD. Anchetatorii au găsit și a doua cheia de la mașina afaceristului asasinat

Autoritățile au făcut percheziții la ferma omului de afaceri. Aceștia au căutat în special documente, înscrisuri, dar și alte probe care să îi ajute în anchetă.

La percheziții a luat parte și fiica afaceristului Ioan Crișan. De altfel, criminaliștii au găsit și cea de-a doua cheie a mașinii care a explodat. Astfel se elimină ipoteza potrivit căreia asasinii au avut acces în mașină pentru a pune bomba.

Au apărut și primele informații despre explozibilul folosit pentru detonarea autoturismului. Potrivit unor surse, bomba ar fi fost făcută de un profesionist și conținea explozibil ce se găsește în exploatări miniere sau în unități militare.

Controversele rămân și în jurul bărbatului îmbrăcat în negru care apare pe imaginile filmate în timpul exploziei. Comportamentul bizar al acestuia l-a plasat printre suspecții căutați de anchetatori. În timp ce alți trecători încearcă să-i sară în ajutor victimei, individul respectiv traversează strada și nici nu se uită la mașina care arde.

Traseul afaceristului înainte de tragedie este de asemenea important pentru anchetatori. Ioan Crișan și-ar fi dus autoturismul la un service din Arad, altul decât cel la care obișnuia să meargă.

Cu toate acestea, patronul atelierului auto susține că nu știe ca afaceristul să fi venit la el.

„Nu a fost clientul nostru. Eu îl știu că stau în zona aia, dar nu l-am știut personal. Atât știam de Crișan, Crișan. Dar nu l-am cunoscut personal. Și nici aici nu l-am văzut”, declară proprietarul atelierului.

În trecut, Ioan Crișan a mai fost ținta unor atacuri. Casa pe care o deține lângă ferma sa din Arad a fost spartă de hoți. Deși i s-a furat o sumă mare de bani, omul de afaceri nu a depus plângere.

Anchetatorii din Arad au mai avut de-a face și în trecut cu un caz care implică confecționarea de bombe. Atunci, un tânăr a fost condamnat după ce a încercat să-i vândă unui ofițer SRI sub acoperire o bombă artizanală. Tânărul le făcea chiar în locuința sa de lângă Arad acolo unde locuia cu bunica lui.