Criză de măști medicale la ,,Marius Nasta”

Iată și motivul: stocul de mărci sanitare s-a micșorat, atât din cauza epidemiei de gripă, cât și deoarece oamenii care ajungeau în spital, panicați de pericolul coronavirusului, plecau cu câte o cutie de măști în loc să folosească o singură bucată, în timpul vizitei. Managerul spitalului spune că, în acest moment, este o situație critică iar accesul în spital a fost restricționat din cauza măsurilor împotriva gripei.

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: „În luna februarie a anului current, consumul de măști a fost extrem de mare, consumându-se peste 10.000 de bucăți. Începând de ieri, am insituit măsuri de carantină pentru aparținători pentru că cea mai mare problemă o reprezintă epidemia de gripă. Stocurile sunt mult diminuate și din păcate solicitările către producători nu răspund nici pe departe nevoilor. Ni s-a promis un număr de 2.000 de măști care ar trebui să ajungă, sperăm noi, în cursul zilei de mâine.”

Managerul a mai precizat că „probabil că evenimentele ultimelor săptămâni au creat și panică în rândul pacienților, pentru că de multe ori, persoane care veneau la Institutul Marius Nasta sustrăgeau întreaga cutie de măști puse la dispoziție pentru pacienți și pentru aparținători. Asta ne-a făcut să drămuim cu mare atenție resursele pe care le avem, pentru că e important să avem grijă de pacienții care sunt internați în institut”.