Cum afectează decizia autorităților marile concerte și meciuri. Adunările de mai mult de 1.000 de oameni interzise până la sfârșitul lui martie

Astfel, afectate vor fi meciul dintre FCSB și U Craiova, ce se joacă în această seară în Liga 1 pe Arena Națională din București (partida face parte din playoff-ul campionatului românesc, cele două echipe luptându-se la titlu cu campioana CFR Cluj), dar și spectacolele de la Sala Palatului. Vorbim de concertul Boney M, ce ar urma să aibă loc în această seară, dar și de musical-ul Mamma Mia, ce este programat pentru data de 11 martie. Sala Palatului are o capacitate de mai bine de 3.000 de locuri, cee ace depășește limita anunțată de Raed Arafat în comandamentul de la Ministerul Administrației și Internelor.

UPDATE:  Consiliul Director al Asociației Editorilor din România a analizat situația creată de anunțul autorităților, din data de 8 martie 2020, privind interzicerea adunărilor publice de mai mult de 1000 de persoane, în întreaga țară, și a decis anularea celei de-a noua ediții a Salonului de Carte Bookfest Timișoara, programată în perioada 12 – 15 martie 2020. Informația a fost transmisă de Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România.

Afectate ar putea fi și alte orașe, precum Cluj, Iași sau Timișoara. Vorbim de săli sau stadioane, precum Cluj Arena, ce poate găzdui 30.000 de spectatori, Stadionul Emil Alexandrescu din Iași (unde au asistat aseară 5.000 de oameni la Victoria echipei locale împotriva lui Dinamo București) sau Sala Polivalentă din Cluj (BT Arena, cu o capacitate de 7000 de locuri la evenimentele sportive și 10.000 la cele culturale). În sala din Cluj a concertat recent muzicianul britanic Sting.