Cum blochează FRF introducerea VAR în Liga 1! LPF: ,,Federaţia nu are sau nu vrea să aloce fonduri”

Pentru a se elimina din suspiciuni, cea mai bună soluţie este introducerea sistemulu VAR, care este deja prezent în marile campionate ale Europei.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre introducerea sistemului de arbitraj video în România. Acesta spune că partea tehnologică a fost rezolvată de Ligă, iar de pregătirea arbitrilor trebuie să se ocupe FRF împreună cu CCA, doar că nu vor să aloce fonduri pentru a-i învăţa pe centrali cum să apeleze la noua tehnologie.

„Ei au spus că au dat drumul la pregătirea arbitrilor. În momentul de față, nu mai înțeleg dacă au dat sau nu drumul. La momentul ăla au spus să rezolvăm noi problema tehnologică. Am rezolvat-o. Există deja două mașini de VAR care sunt pregătite de către deținătorul de drepturi și care pot fi spus la dispoziția CCA pentru pregătirea arbitrilor. Pregătirea arbitrilor, potrivit protocolului FIFA, trebuie să dureze cel puțin cinci luni, deci degeaba avem noi mașinile. Noi ne uităm la mașini și constatăm că sunt foarte frumos echipate. Deci noi am rezolvat partea tehnologică.

Am primit ieri o scrisoare din partea CCA din care rezultă că vor să suportăm noi costurile pentru pregătirea arbitrilor, ceea ce nu se va întâmpla. Nu vreau să trag această concluzie (n.r. că nu au început pregătirea). Poate că au făcut anumite faze premergătoare care nu țin neapărat de protocol.”

Citește continuarea declarațiilor pe realitateasportiva.net