Cum poți personaliza halatele medicale? (P)

În spitale, clinici, laboratoare și farmacii, folosirea unor articole vestimentare corespunzătoare este obligatorie prin lege, însă există o anume libertate în alegerea uniformelor. Prin urmare, în funcție de necesități și preferințe, multe unități sanitare folosesc halate medicale personalizate, prin care pot crea o identitate vizuală a companiei, dar și a angajaților. Iată cum poți personaliza costumele medicale.

Paleta cromatică

Deși albul este predominant atunci când vine vorba de o uniformă medicală, piesele vestimentare pot varia în funcție de culoare. Combinații de nuanțe și printuri pot îmbunătăți considerabil atmosfera dintr-o clinică. Mai mult, prin personalizarea halatelor în funcție de nuanța hainelor, personalul se poate diferenția mai ușor folosind un cod de culori: spre exemplu, alb pentru medici, albastru pentru asistente, verde pentru infirmiere.

În plus, într-un cabinet de pediatrie, copiii vor fi impresionați de un doctor care poartă un halat medical în combinații jucăușe de culori, în locul unei uniforme clasice. Dacă vorbim despre o clinică veterinară, personalul poate opta pentru uniforme care să includă o tematică legată de animale.

Imprimarea numelui sau a siglei

Halatele medicale pot fi personalizate și prin imprimarea numelui persoanei care le poartă, a siglei unității medicale, specializării sau a oricărei alte informații relevante. În acest fel, se adaugă o notă de unicitate pieselor vestimentare. Integrarea unor astfel de elemente poate fi realizată printr-o serie de metode diferite, cum ar fi broderia, serigrafia sau transferul termic. 

Broderia arată cel mai bine și este foarte rezistentă în timp. Cei care vor să obțină o imagine direct pe țesătură pot opta pentru particularizarea halatelor prin serigrafie, și anume aplicarea de cerneală printr-un șablon de blocare și a unui ecran fin portat. 

Rezultate excelente se obțin și prin transfer termic, metodă care presupune transferul unei imagini cu ajutorul unei folii speciale și a unei prese termice direct pe materialul textil.

Modele individuale

Pe lângă alegerea culorii și imprimarea anumitor detalii, personalizarea halatelor medicale se poate realiza și prin obținerea unor modele individuale. Mai exact, articolele vestimentare pot fi adaptate la cerințele clienților și astfel se va obține o croială specifică, o anumită lungime a mânecilor, un număr exact de buzunare ori o închidere specială cu fermoar, nasturi sau capse.

Producătorii de halate medicale pun la dispoziția clinicilor produse cu diferite croieli, care urmează linia corpului, pentru a nu limita mișcările personalului medical. În acest sens, pentru bărbați sunt ideale piesele cu croială dreaptă, în timp ce în cazul femeilor alegerea potrivită o reprezintă modelul cu siluetă curbată. Pentru o măsură mai largă sunt indicate halatele medicale unisex, cu o linie clasică, însă există și articole vestimentare cu croială atletică.

Mânecile halatului trebuie să fie suficient de lungi, astfel încât să nu fie expusă prea mult pielea mâinilor, iar modul de închidere trebuie adaptat activității pe care o desfășoară persoanele care poartă halatele medicale. De asemenea, buzunarele sunt foarte utile pentru a transporta diverse obiecte, cum ar fi foarfece sau stetoscop.

În zilele noastre, profesionalismul medicilor se reflectă și prin aspectul uniformei pe care o poartă în fiecare zi. Cu toate că poate părea un moft, în esență personalizarea halatelor medicale reflectă funcția, notorietatea brandului, un aspect impecabil, încredere și siguranță.