Cursuri suspendate în București. Universitatea de Medicină se închide pentru o lună

Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davilă” din București întrunit în regim de urgență, în data de 08.03.2020 ora 13.00, hotărăște:

Suspendarea cursurilor și lucrărilor practice precum și a examenelor pentru toți studenții facultăților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București începând cu data de 09.03.2020 și până la data de 31.03.2020, în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, duminica, decizia de a interzice accesul in spitale al studentilor si al apartinatorilor pacientilor, pana la data de 31 martie.

„Multe spitale au amfiteatre si studentii vin in numar mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale si pacientii, consideram ca aceasta masura e necesara”, a declarat Arafat intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul MAI.

El a mai spus ca toate scolile in care sunt raportate cazuri de infectii cu noul coronavirus vor fi inchise. In acelasi timp, evenimentele cu un numar mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise