Cursurile vor trece în online la 2 cazuri pozitive de Covid-19 în clasă. În ce situații se va închide o școală după 8 februarie

”Din perspectiva procesului educaţional, ne gândim la varianta în care, dacă apar două cazuri într-o clasă, să fie suspendată activitatea la acea clasă. Dacă apare un singur caz, să nu fie suspendată, dar să se facă testarea. La cel puţin două cazuri, se suspendă activitatea în clasa respectivă. Nu în toată şcoala, ci doar în clasă”, a precizat ministrul, la un post TV. 

Dacă vor exista mai multe clase în care se vor raporta cel puțin două cazuri de contaminare cu Sars-Cov-2, se va suspenda activitatea întregii şcoli.”Dacă sunt doi profesori care au o mişcare mai accentuată în interiorul şcolii care sunt depistaţi pozitivi, atunci se trece direct la suspendarea cursurilor în întreaga şcoală. Asta în sistemul preuniversitar. În sistemul universitar, lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel, pentru că aici vorbim de facultăţi, universităţi, clădiri, campusuri, lucrurile sunt mult mai complicate. Dar principiul va fi acelaşi”, a mai adăugat Cîmpeanu. 

Masca va fi OBLIGATORIE în școli atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Sorin Cîmpeanu, precizări despre noile reguli

La cursurile online se va trece și în cazul în care un educator sau un învăţător se va îmbolnăvi şi nu îi va putea prelua nimeni atribuţiile.